Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.


Τον Ιούλιο του 1929 ιδρύεται με Διάταγμα υπηρεσία με την αρχική επωνυμία "Υπηρεσία του Λαχείου", που εποπτεύεται από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ναυτικών. Με τον Α.Ν. 339/1936 (Α 512) μετονομάσθηκε σε Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων, η οποία ανήκει οργανικά στο Υπουργείο Οικονομικών και υπάγεται στην αρμοδιότητα και τον έλεγχο του Υπουργού Οικονομικών (Π.Δ.284/88).

Το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης του παιγνίου των Κρατικών Λαχείων ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο ασκούσε μέσω της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων του Υπουργείου Οικονομικών.

Τον Ιούλιο του 2013 καταρτίστηκε, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της αναδειχθείσας ως παραχωρησιούχου εταιρείας «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ», η σύμβαση παραχώρησης, στην τελευταία, του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων, για χρονική περίοδο 12 ετών. Η σύμβαση αυτή κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με τον ν.4183/2013 (Α 186).

Η σύμβαση παραχώρησης αφορά τα εξής Κρατικά Λαχεία:

  • Το Λαϊκό Λαχείο.
  • Το Εθνικό Λαχείο.
  • Το Ειδικό Κρατικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης ή Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο.
  • Το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο.
  • Το Ευρωπαϊκό Λαχείο.
  • Το Στεγαστικό Κρατικό Λαχείο.

Το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο κυκλοφόρησε την περίοδο 1993-2003 με την εμπορική επωνυμία «ξυστό» και έκτοτε δεν επανεκδόθηκε, ενώ τα δύο τελευταία λαχεία δεν τέθηκαν ποτέ σε κυκλοφορία.

Η εκμετάλλευση από την παραχωρησιούχο εταιρεία Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. των ήδη κυκλοφορούντων Κρατικών Λαχείων ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2014. Την ίδια ημερομηνία επανακυκλοφόρησε το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο με τη νέα εμπορική ονομασία «ΣΚΡΑΤΣ», το οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις των Κρατικών Λαχείων το 2014.

paignia_tis_ellinika_laxeia

-->Για θέματα που αφορούν τη ρύθμιση δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
-->Για θέματα που αφορούν τον έλεγχο δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

melete casino 2014-2021
Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα
Black List
AML
Δεοντολογία

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Εγγραφείτε για να παραλάβετε τα τελευταία νέα & ενημερώσεις

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video