Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Έκδοση Δημόσιας Ανακοίνωσης της FATF, Φεβρουαρίου 2015


Στο πλαίσιο της Ολομέλειας της FATF, εκδόθηκε Δημόσια Ανακοίνωση που αφορά στη λήψη/επικαιροποίηση μέτρων, από τα κράτη μέλη (κ-μ), έναντι εκείνων των χωρών που παραμένουν σε στάδιο μη συμμόρφωσης προς τα πρότυπα της FATF και δύνανται να θέσουν σε κίνδυνο το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ειδικότερα η FATF, εκφράζοντας την ανησυχία της σχετικά με τις χώρες του Ιράν και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Β. Κορέας στον τομέα της θέσπισης άμεσων μέτρων για την ποινικοποίηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, προτρέπει όλα τα κ-μ να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις επιχειρηματικές τους συναλλαγές με εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ως άνω χωρών.

Στα κ-μ συνιστάται επίσης εκτίμηση του κινδύνου για ΞΧ/ΧΤ κατά τη διεκπεραίωση οικονομικών τους συναλλαγών με την Αλγερία, τον Ισημερινό (Εκουαδόρ) και την Μιανμάρ, χώρες οι οποίες, παρά το υψηλό επίπεδο πολιτικής δέσμευσης, έχουν σημειώσει μικρή αλλά όχι επαρκή πρόοδο ως προς την αντιμετώπιση των εντοπισμένων στρατηγικών τους ελλείψεων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, τα υπόχρεα πρόσωπα του Ν. 3691/2008 οφείλουν να προβούν σε ενέργειες έναντι των χωρών που αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο της FATF με τίτλο: "Improving Global AML/CFT Compliance: On-going Process".

Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα
Black List
AML

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Εγγραφείτε για να παραλάβετε τα τελευταία νέα & ενημερώσεις

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video