Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τίθεται σε ισχύ η απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π. για τη διεξαγωγή και τον έλεγχο του στοιχήματος προκαθορισμένης απόδοσης που προσφέρεται από την ΟΠΑΠ ΑΕ και μέσω του διαδικτύου» (ΦΕΚ/Β’/1330).

Με την απόφαση αυτή, ολοκληρώνεται το υφιστάμενο πλαίσιο διεξαγωγής στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης από την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., έτσι ώστε να καλύπτεται η ανάγκη προστασίας ανηλίκων, ευάλωτων ομάδων και καταναλωτών, η αποτροπή της σπατάλης, του εθισμού στα τυχερά παίγνια, της απάτης και άλλων αξιόποινων πράξεων και η διατήρηση της κοινωνικής δημόσιας τάξης.

Παίκτες μπορούν να είναι μόνο φυσικά πρόσωπα. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 21 ετών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι επιχειρούν πρόσβαση στο διαδίκτυο από την ελληνική επικράτεια. Ο κάθε παίκτης εγγράφεται με ατομικό ηλεκτρονικό λογαριασμό και είναι υποχρεωμένος να δηλώνει ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση κατοικίας και αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου. Ψευδείς πληροφορίες συνεπάγονται κλείσιμο του λογαριασμού. Όλα τα έγγραφα και οι καταχωρίσεις που σχετίζονται με τις συναλλαγές του παίκτη τηρούνται τουλάχιστον για δέκα χρόνια. Για την προστασία του παίκτη η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. είναι υποχρεωμένη να διαθέτει στον παίκτη λειτουργία που του επιτρέπει να καθορίζει ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία όρια καταβολών, να προβαίνει στον προσωρινό ή μόνιμο αποκλεισμό από τη συμμετοχή του στα τυχερά παίγνια μέσω διαδικτύου, σε τεστ αυτοδιάγνωσης για τον εθισμό, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα κέντρα υποστήριξης της απεξάρτησης.

Η σχετική απόφαση αφορά αποκλειστικά το προκαθορισμένο στοίχημα που προσφέρει η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. και είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό τόπο της ΕΕΕΠ www.gamingcommission.gov.gr

Πληροφορίες: Δημήτριος Μαχαιρίδης, Γραφείο Επικοινωνίας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τ: 211-1075121 & 6938417819.

 

Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα
Black List
AML

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Εγγραφείτε για να παραλάβετε τα τελευταία νέα & ενημερώσεις

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video