Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.


ΠΕΡΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΜΕΣΩ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ


Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 ο κώδικας διεξαγωγής παιγνίων μέσω των ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων που συνέταξε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013.

Ο συγκεκριμένος κώδικας συντάχθηκε με βάση την πρόσφατη τροποποίηση του άρθρου 53, παράγραφος 6 του νόμου 4002/2011, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 257/21 Νοεμβρίου 2013 (Μέρος Δ’/Λοιπές διατάξεις/Άρθρο 106/Ρυθμίσεις σχετικά με τα τυχερά παίγνια μέσω ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων) και αφορά τυχερά παίγνια μέσω των ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων, δηλαδή μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου και τηλεφώνου.

Τα παίγνια μέσω των ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων δεν είναι τυχερά παιχνίδια με την έννοια που είναι ευρέως γνωστή, όπως εκείνα του καζίνο ή του στοιχήματος. Πρόκειται για παιχνίδια που έχουν υποχρεωτικά μία η περισσότερες φάσεις πνευματικής ικανότητας των συμμετεχόντων και μόνο μία φάση κλήρωσης. Παίζονται συνήθως ευκαιριακά, από το σπίτι την ώρα που βλέπει κανείς τηλεόραση ή από το κινητό, και αποτελούν παράγοντα ευρύτερης διασκέδασης ή κοινωνικής δραστηριότητας, σε αντίθεση με τα γνωστά τυχερά παιχνίδια, στα οποία ο παίκτης συμμετέχει με βασικό σκοπό να παίξει. Παρόλα αυτά, απαιτείται η τήρηση κανόνων, ώστε τα παίγνια αυτά να διεξάγονται έντιμα και να προστατεύονται οι καταναλωτές, αφού για να συμμετέχει κανείς υποβάλλεται σε κόστος που είναι εκείνο της αυξημένης χρέωσης του SMS ή της τηλεφωνικής κλήσης.

Η έκδοση του κώδικα διεξαγωγής παιγνίων μέσω των ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτρέψει την πιο οργανωμένη παροχή των σχετικών υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. Μέσω του κώδικα θεσπίζονται σειρά αρχών, οι οποίες πρέπει να τηρούνται, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των καταναλωτών και ιδίως των ανηλίκων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Θα είναι σημαντικό, για την καλύτερη έκβαση της προσπάθειας, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαβούλευση των επαγγελματιών του χώρου αλλά και των πολιτών, ώστε να αποτυπωθούν οι απόψεις των καταναλωτών.

Η Ε.Ε.Ε.Π. ευχαριστεί εκ των προτέρων όσους θα θελήσουν να συμμετάσχουν στη διαβούλευση αυτή.

Ο κώδικας βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Ανοικτής Διακυβέρνησης

 

Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα
Black List
AML

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Εγγραφείτε για να παραλάβετε τα τελευταία νέα & ενημερώσεις

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video