Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.


ΝΕΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ


Ενόψει της επανακυκλοφορίας του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου, που στο παρελθόν έγινε γνωστό με την εμπορική ονομασία «Ξυστό», η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) έθεσε σε ισχύ τον Ειδικό Κανονισμό για το Λαχείο αυτό (ΦΕΚ 531Β/28.02.2014, αριθμός απόφασης 94/4/14-2-2014).

Βασικές επιδιώξεις του Ειδικού Κανονισμού είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας της διεξαγωγής του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου και η προστασία των παικτών. Η πώληση λαχνών σε ανηλίκους απαγορεύεται.

Με τον Ειδικό Κανονισμό επιβάλλεται στον Φορέα Εκμετάλλευσης του Λαχείου η χρησιμοποίηση μεθόδων επίτευξης και προστασίας της τυχαιότητας απονομής των κερδών, σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της διακίνησης των λαχνών και τίθενται κανόνες ελέγχου του αποδιδόμενου ποσοστού κερδών στους παίκτες.

Ρυθμίζονται όλα τα θέματα που αφορούν την έκδοση και κυκλοφορία του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου, όπως η μορφή των επάθλων, ο τρόπος καταβολής των κερδών, οι όροι συμμετοχής των παικτών, η πώληση των λαχνών, ο έλεγχος της εγκυρότητάς τους, ο χειρισμός καταγγελιών, η τήρηση αρχείων και η υποβολή αναφορών με διάφορα στοιχεία της εκμετάλλευσης.

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων προχώρησε στην έκδοση του Ειδικού Κανονισμού για το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου των Κρατικών Λαχείων (ΦΕΚ 2205Β, αριθμός απόφασης 14/2/17.07.2012). Βάσει του Γενικού Κανονισμού, η ΕΕΕΠ θα εκδώσει ειδικούς κανονισμούς για όλους τους τύπους Κρατικών Λαχείων (ΕΘΝΙΚΟ, ΛΑΪΚΟ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ κτλ).

Ο νέος Ειδικός Κανονισμός για το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της ΕΕΕΠ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.gamingcommission.gov.gr.

 

Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα
Black List
AML

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Εγγραφείτε για να παραλάβετε τα τελευταία νέα & ενημερώσεις

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video