Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.


Συντάχθηκε ο κατάλογος ιστότοπων τυχερών παιχνιδιών χωρίς άδεια


ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ανεξάρτητη διοικητική Αρχή με την επωνυμία «Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.)», που είναι ο αρμόδιος δημόσιος φορέας για τον έλεγχο και την εποπτεία των παιγνίων στην Ελληνική Επικράτεια, ολοκλήρωσε τη σύνταξη του καταλόγου (Βlacklist) ιστοτόπων, από τους οποίους παρέχονται μη νόμιμα, δηλαδή χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.

Ο κατάλογος αυτός διαβιβάστηκε σε 211 παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) και στα πιστωτικά ιδρύματα, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να προχωρήσουν στις δικές τους ενέργειες, όπως προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις.

Επίσης, ο κατάλογος διαβιβάστηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές και διωκτικές Αρχές (Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Οικονομικής Αστυνομίας) σε σχέση με τις δικές τους αρμοδιότητες, δεδομένου ότι η παροχή διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών χωρίς άδεια αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα του άρθρου 52 του ν.4002/2011 (Α 180).

Ο κατάλογος (Βlacklist), περιλαμβάνει 401 ιστότοπους, τους οποίους τα κλιμάκια ελέγχου της Ε.Ε.Ε.Π. κατέλαβαν να προσφέρουν, χωρίς άδεια, στο κοινό στην Ελλάδα, τυχερά παιχνίδια προς διεξαγωγή και στοιχήματα προς συμμετοχή, μέσω ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν δύο διαφορετικές ημέρες σε διαφορετικές ώρες. Ο κάθε ιστότοπος ελέγχθηκε από δύο διαφορετικά κλιμάκια.

Ο κατάλογος (Βlacklist) που συντάχθηκε, αποτελεί την πρώτη έκδοση. Ο κατάλογος είναι δυναμικός, που σημαίνει ότι θα εμπλουτίζεται μετά από διαρκείς διερευνήσεις.

 

Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα
Black List
AML

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Εγγραφείτε για να παραλάβετε τα τελευταία νέα & ενημερώσεις

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video