Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΜΕΣΩ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ


Με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και ιδίως ανηλίκων και ευάλωτων ομάδων, τέθηκαν σε ισχύ οι Γενικές Αρχές και Κανόνες Διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων μέσω ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων (ΦΕΚ 205/04.022014/Αριθμ. απόφ. 93/2/28-1-2014), οι οποίες ρυθμίζουν αφενός τις προϋποθέσεις, τους όρους διεξαγωγής και την πολιτική ορθής χρήσης των τυχερών παιγνίων και αφετέρου την φερεγγυότητα και τις υποχρεώσεις πληροφόρησης από πλευράς του παρόχου.

Πρόκειται για παιχνίδια που έχουν υποχρεωτικά μία η περισσότερες φάσεις που σχετίζονται με γνώσεις και πνευματικές ικανότητες των συμμετεχόντων και μόνο μία τυχερή φάση κλήρωσης. Συνήθως παίζονται στο σπίτι την ώρα που βλέπει κανείς τηλεόραση ή ευκαιριακά από το κινητό και αποτελούν παράγοντα ευρύτερης διασκέδασης ή κοινωνικής δραστηριότητας, σε αντίθεση με τα γνωστά τυχερά παιχνίδια στα οποία ο παίκτης συμμετέχει με βασικό σκοπό να παίξει. Παρόλα αυτά, απαιτείται η τήρηση κανόνων, ώστε τα παίγνια αυτά να διεξάγονται έντιμα και να προστατεύονται οι καταναλωτές, αφού για να συμμετέχει κανείς υποβάλλεται σε κόστος που είναι εκείνο της αυξημένης χρέωσης του SMS ή της τηλεφωνικής κλήσης.

Στις ρυθμίσεις της απόφασης αυτής δεν περιλαμβάνονται παίγνια, διαγωνισμοί ή κληρώσεις στα οποία η συμμετοχή του κοινού πραγματοποιείται χωρίς να είναι υποχρεωμένο να καλέσει σε γραμμή αυξημένης χρέωσης, αλλά είτε καλεί δωρεάν είτε με κλήση/μήνυμα από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο με τη βασική χρέωση, καθώς και με ταχυδρομική συμμετοχή που δεν ξεπερνά το κόστος αποστολής μιας απλής επιστολής.

Οι Γενικές Αρχές και Κανόνες Διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων καθιερώνουν εφεξής την διαδικασία συμμόρφωσης για τους παρόχους παιγνίων μέσω ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων. Συγκεκριμένα, καθιερώνεται η υποβολή Δήλωσης Αποδοχής από τον πάροχο στην Ε.Ε.Ε.Π., ο έλεγχος πληρότητας της δήλωσης από την Επιτροπή και η ανάρτηση των στοιχείων του τυχερού παιγνίου στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε.Π. Η διεξαγωγή και μετάδοση του τυχερού παιγνίου επιτρέπεται μόνο μετά την ανάρτηση των στοιχείων του στον ιστότοπο της Ε.Ε.Ε.Π.

Η δημοσίευση των κανόνων διεξαγωγής, του ποσού χρέωσης συμμετοχής, ο αποκλεισμός του παράγοντα τύχη από τις φάσεις του παιχνιδιού που εξαρτώνται αποκλειστικά από τις γνώσεις των συμμετεχόντων, ο καθορισμός του τρόπου των κληρώσεων (π.χ. με γεννήτρια τυχαίων αριθμών), η μη προτροπή σε επαναλαμβανόμενη συμμετοχή, η μη παρουσίαση του κέρδους ως λύση για προσωπικές οικονομικές ανάγκες και δυσκολίες των συμμετεχόντων περιλαμβάνονται μεταξύ των κανόνων διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων.

Η Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιεί ελέγχους συμμόρφωσης.

Το υπόδειγμα Δήλωσης Αποδοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν στην ιστοσελίδα της Επιτροπής < www.gamingcommission.gov.gr >.

Ακολουθήστε μας στο twitter: @HGCommission

 

Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα
Black List
AML

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Εγγραφείτε για να παραλάβετε τα τελευταία νέα & ενημερώσεις

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video