Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.


ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΜΕΣΩ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ


Η διαδικασία διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω ραδιοφώνου και τηλεόρασης άλλαξε πλέον, σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 53 του Ν. 4002/2011, ο οποίος αφορά την ρύθμιση της Αγοράς Παιγνίων. Η σχετική τροποποίηση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 257/21 Νοεμβρίου 2013 (Ν. 4209/Μέρος Δ’/Λοιπές διατάξεις/Άρθρο 106/σελίδα 4392/Ρυθμίσεις σχετικά με τα τυχερά παίγνια μέσω ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων).

Συγκεκριμένα:

  • Προβλέπεται ειδική άδεια για κάθε παίγνιο ξεχωριστά, η οποία εκδίδεται από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), μετά την σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και χορηγείται στον πάροχο που έχει την εκμετάλλευση των παιγνίων αυτών.
  • Στην άδεια αυτή περιλαμβάνονται και οι όροι διεξαγωγής του παιγνίου.
  • Η δομή του παιγνίου περιλαμβάνει υποχρεωτικά τουλάχιστον δύο φάσεις. Η πρώτη σχετίζεται μόνο με τις γνώσεις αυτών που συμμετέχουν στο παιχνίδι και η δεύτερη εξαρτάται από τον παράγοντα τύχη και αυτό μόνο μέσω κλήρωσης. Αν υπάρχουν πέραν αυτών των δύο και άλλες φάσεις, αυτές δεν μπορούν να σχετίζονται με κληρώσεις.
  • Τα παίγνια διεξάγονται πάντα σε πραγματικό χρόνο και απαιτείται η φυσική παρουσία του παρουσιαστή. Η ΕΕΕΠ πρόκειται να εκδώσει Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων, στον οποίο θα αποσαφηνίζονται το ύψος των καταβαλλόμενων τελών και παραβόλων για την χορήγηση των αδειών, οι απαιτούμενες εγγυήσεις, οι περιορισμοί και οι δεσμεύσεις των κατόχων σχετικών αδειών, οι αναγκαίες πιστοποιήσεις, τα ελάχιστα ποσοστά κέρδους κλπ.

Ο καθορισμός του μέγιστου ανά 24ωρο χρόνου κατά τον οποίον επιτρέπεται να διεξάγονται τυχερά παίγνια μέσω ραδιοτηλεοπτικών μέσων εμπίπτει στην αρμοδιότητα του ΕΣΡ.

 

Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα
Black List
AML

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Εγγραφείτε για να παραλάβετε τα τελευταία νέα & ενημερώσεις

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video