Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Έρευνα για τα Χαρακτηριστικά και τη Συμπεριφορά των Παικτών Τυχερών Παιγνίων


Η ΕΕΕΠ ανακοινώνει την διεξαγωγή Πανελλαδικής Ποσοτικής Έρευνας για τα Χαρακτηριστικά και τη Συμπεριφορά των Παικτών Τυχερών Παιγνίων για το Έτος 2022. Σκοπός της έρευνας είναι να χαρτογραφήσει το προφίλ των καταναλωτών της αγοράς τυχερών παιγνίων και να καταγράψει τον βαθμό, στο οποίον η ενασχόληση με τα τυχερά παίγνια ξεφεύγει από το αναγκαίο μέτρο, καταλήγοντας προβληματική για τον παίκτη, τους οικείους του, καθώς και την ψυχική και κοινωνική του κατάσταση.

Την διενέργεια της έρευνας, που θα διεξαχθεί, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τηλεφωνικά, σε ολόκληρη την χώρα σε δείγμα 3000 νοικοκυριών και με δομημένο ερωτηματολόγιο, έχει αναλάβει η εταιρεία ΚΑΠΑ Research, η οποία έχει ήδη διεξάγει για λογαριασμό της ΕΕΕΠ το έτος 2020 αντίστοιχη έρευνα και παρέχει τα εχέγγυα για τη διασφάλιση υψηλού βαθμού της τεχνικής και επιστημονικής προσέγγισης που απαιτείται σε έρευνες τέτοιου είδους.

Κύριος στόχος της έρευνας αποτελεί η διαπίστωση των πραγματικών διαστάσεων της συμπεριφοράς των καταναλωτών υπηρεσιών τυχερών παιγνίων, εντοπίζοντας τα κρίσιμα στοιχεία και τις μεταβλητές ανάδειξης του προβληματικού παιχνιδιού, ώστε οι δράσεις που σχεδιάζονται και τα μέτρα, που θα προταθούν από την ΕΕΕΠ, να είναι αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των βλαπτικών συνεπειών, που μπορεί να έχει η ενασχόληση με τα τυχερά παίγνια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτελούν ζήτημα κρίσιμης σημασίας στην προσπάθεια να ληφθούν μέτρα που προάγουν το Υπεύθυνο Παιχνίδι, περιορίζοντας τον εθισμό και τις καταστροφικές συνέπειες του στην κοινωνία, και, παράλληλα, προστατεύουν τους ανηλίκους και τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η ΕΕΕΠ καλεί τους πολίτες που θα συμμετάσχουν στην έρευνα, να στηρίξουν με την συμμετοχή τους αυτή την προσπάθεια.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της Έρευνας συλλέγονται ανωνυμοποιημένα και καταχωρούνται με απόλυτη ασφάλεια, εχεμύθεια και σεβασμό προς τα προσωπικά δεδομένα όλων των πολιτών που θα συμμετέχουν σε αυτήν.

Για να διαβάσετε ολόκληρo το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

melete casino 2014-2021
Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα
Black List
AML
Δεοντολογία

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Εγγραφείτε για να παραλάβετε τα τελευταία νέα & ενημερώσεις

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video