Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Go Live πλέον οι εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος


Με τη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε.Ε.Π., ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος κύκλος της διαδικασίας αδειοδότησης των εταιρειών διαδικτυακών παιγνίων. Aφορά στην έγκριση έναρξης διεξαγωγής των διαδικτυακών παιγνίων υπό τις άδειες που χορηγήθηκαν από την Ε.Ε.Ε.Π. βάσει του ελληνικού ρυθμιστικού πλαισίου. Με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε να λειτουργεί πλέον και επίσημα, η νέα ρυθμισμένη αγορά στον χώρο των διαδικτυακών παιγνίων.

Συνολικά, από τις 15 εταιρείες που έλαβαν από την Ε.Ε.Ε.Π. άδεια διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, οι 13 έλαβαν ήδη έγκριση για την έναρξη διεξαγωγής των παιγνίων (Go live) υπό την ισχύ της νέας τους άδειας ενώ για τις 2 που απομένουν η αίτηση τους βρίσκεται σε αξιολόγηση και η επίσημη έναρξή τους αναμένεται εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος.

Με τον τρόπο αυτό λαμβάνει οριστικά τέλος το μεταβατικό καθεστώς που ίσχυσε στον συγκεκριμένο χώρο για 10 περίπου χρόνια και ταλαιπώρησε τόσο τις αρχές όσο και τους παίκτες, δεδομένου ότι όλα αυτά τα χρόνια, οι εταιρείες του χώρου λειτουργούσαν με άδειες που είχαν λάβει σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και όχι με άδειες που χορηγήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία.

Η Ε.Ε.Ε.Π., με την καθοδήγηση και τον συντονισμό των οργάνων διοίκησής της και σε συνδυασμό με την αποτελεσματική δράση και την υπευθυνότητα των αρμοδίων στελεχών της, κατόρθωσε σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, να ολοκληρώσει ένα ιδιαίτερα σύνθετο και απαιτητικό project που μέχρι πριν από λίγους μήνες φάνταζε σχεδόν αδύνατον να ολοκληρωθεί.

Σήμερα πλέον, οι παίκτες των τυχερών παιγνίων στο διαδίκτυο, μπορούν να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς και προστατευμένοι, αφού η δραστηριότητα των εταιρειών του χώρου ρυθμίζεται, εποπτεύεται και ελέγχεται πια εξ ολοκλήρου από την ελληνική πολιτεία και την Ε.Ε.Ε.Π. και με βάση το ελληνικό δίκαιο, διασφαλίζοντας αποτελεσματικά τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου, την εφαρμογή των αρχών του υπεύθυνου παιχνιδιού, την προστασία των παικτών, τη διαφάνεια των σχετικών συναλλαγών και την εδραίωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά.

Η Ε.Ε.Ε.Π. θα ήθελε, επίσης, να ευχαριστήσει όλα τα στελέχη και τους εκπροσώπους των αδειοδοτημένων εταιρειών για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή τους σε όσα στοιχεία τους ζητήθηκαν, προκειμένου οι αιτήσεις τους να εγκριθούν και η έναρξη διεξαγωγής των διαδικτυακών παιγνίων (Go live) να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο και τους σχετικούς κανονισμούς.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, η διαδικασία αίτησης για αδειοδότηση της διεξαγωγής διαδικτυακών τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα είναι συνεχής και παραμένει ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα
Black List
AML

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Εγγραφείτε για να παραλάβετε τα τελευταία νέα & ενημερώσεις

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video