Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων αδειοδότησης και πιστοποίησης παιγνίων και παιγνιομηχανημάτων στα ΗΤΨΠ και VLTs


Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), έθεσε σε λειτουργία, το νέο Πληροφορικό Σύστημα διαχείρισης και αξιολόγησης αιτήσεων έκδοσης αδειών εκμετάλλευσης και χορήγησης πιστοποίησης παιγνίων, παιγνιομηχανημάτων και καταστημάτων Ηλεκτρονικών Τεχνικών - Ψυχαγωγικών Παιγνίων, καθώς και των αιτήσεων χορήγησης πιστοποίησης κατασκευαστών και εισαγωγέων, παιγνίων και παιγνιομηχανημάτων τυχερών παιγνίων τύπου Video Lottery Terminal (VLT).

Το σύστημα είναι προσβάσιμο μέσω του ιστοτόπου της Ε.Ε.Ε.Π. στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gamingcommission.gov.gr στο link «Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα».

Μέσω του Πληροφορικού Συστήματος, πραγματοποιούνται η καταχώριση, αξιολόγηση και διαχείριση όλων ανεξαιρέτως των αιτήσεων έκδοσης αδειών και χορήγησης πιστοποίησης για τα ψυχαγωγικά και τυχερά παίγνια, καθώς και η ενιαία διαχείριση και ενημέρωση του μητρώου αδειοδοτημένων και πιστοποιημένων από την Ε.Ε.Ε.Π. φορέων και στοιχείων (παίγνια, παιγνιομηχανήματα, καταστήματα) της διεξαγωγής.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα αιτηθούν την έκδοση άδειας εκμετάλλευσης ή τη χορήγηση πιστοποίησης, πριν από την έντυπη υποβολή των αιτήσεών τους, υποβάλλουν αυτές, υποχρεωτικά και ηλεκτρονικά, καταχωρώντας τις στο Πληροφορικό Σύστημα και ακολουθώντας τις οδηγίες εγγραφής, ενεργοποίησης λογαριασμού, διαχείρισης και υποβολής, ανάλογα με τον τύπο της αίτησης και σύμφωνα με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στην αρχική σελίδα.

Στη συνέχεια, μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη των αιτήσεών τους σε πραγματικό χρόνο.

Επισημαίνεται ότι οι αιτούντες, αφού ολοκληρώσουν με επιτυχία την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεών τους, υποχρεούνται να τις υποβάλουν και σε έντυπη μορφή στην Ε.Ε.Ε.Π., στη διεύθυνση Αχαρνών 17 και πλατεία Μαυροκορδάτου, Αθήνα, 10438 (Τμήμα Κεντρικού Πρωτοκόλλου και Διεκπεραίωσης – ισόγειο) είτε επιτόπου είτε ταχυδρομικά. Η επιτόπου υποβολή μπορεί να γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες από 10.30 π.μ. έως και τις 4.00 μ.μ.

Για τις προϋποθέσεις έκδοσης αδειών εκμετάλλευσης και χορήγησης πιστοποίησης Ηλεκτρονικών Τεχνικών-Ψυχαγωγικών Παιγνίων και Παιγνιομηχανημάτων, καθώς και τα έγγραφα και δικαιολογητικά που απαιτούνται, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέξουν στη με αριθμό 130/2/18.11.2014 (Β 3225) απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π., όπως αυτή διορθώθηκε και δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, τεύχος Β'3337, που περιλαμβάνεται στη βιβλιοθήκη εγγράφων του Πληροφορικού Συστήματος.

Για τις προϋποθέσεις χορήγησης πιστοποίησης κατασκευαστών και εισαγωγέων παιγνίων και παιγνιομηχανημάτων τυχερών παιγνίων τύπου Video Lottery Terminal (VLT), οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέξουν στις με αριθμό 115/2/11.07.2014 (Β 2041) και 115/3/11.07.2014 (Β 2042) αποφάσεις της Ε.Ε.Ε.Π., που περιλαμβάνονται στη βιβλιοθήκη εγγράφων του Πληροφορικού Συστήματος.

Επίσης, στη βιβλιοθήκη εγγράφων του Πληροφορικού Συστήματος, μπορεί κανείς να βρει και να μεταφορτώσει τα υποδείγματα των αιτήσεων κατά περίπτωση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, σχετικά με ζητήματα που αφορούν στους Φορείς Εκμετάλλευσης και τις πιστοποιήσεις παιγνίων, παιγνιομηχανημάτων και καταστημάτων Ηλεκτρονικών Τεχνικών - Ψυχαγωγικών Παιγνίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους: Ζώη Βασίλη (τηλ. 211 10 75213), Μαργαρίτη Ιωάννη (τηλ. 211 10 75215) και Σταματίνα Λάμπρου (τηλ. 211 10 75202).

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, σχετικά με ζητήματα που αφορούν στους κατασκευαστές και εισαγωγείς των τυχερών παιγνίων και παιγνιομηχανημάτων τύπου Video Lottery Terminal (VLT), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους: Αλέξανδρο Ψυρρή (τηλ. 211 10 75210) και Αναστάσιο Βάσιο (τηλ. 211 10 75273).

Δείτε εδώ τη σχετική Ανακοίνωση.

Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα
Black List
AML

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Εγγραφείτε για να παραλάβετε τα τελευταία νέα & ενημερώσεις

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video