Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Ξεκίνησε η Πιστοποίηση Τεχνικών για τα Ψυχαγωγικά και Τυχερά Παίγνια


Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), ήδη από τις αρχές Ιουλίου, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πιστοποίησης Τεχνικών παιγνίων και παιγνιομηχανημάτων για τα ψυχαγωγικά και τυχερά παίγνια (τύπου VLT). Αιτήσεις πιστοποίησης Τεχνικών, μπορούν να υποβάλλουν τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη σχετική απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π.

Ένα πρόσωπο για να λάβει πιστοποίηση Τεχνικού, πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να μην έχει καταδικασθεί τελεσίδικα για κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, απιστία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, εκβίαση, πλαστογραφία, ενεργητική ή παθητική δωροδοκία, επικίνδυνη ή βαριά σωματική βλάβη, παρασιώπηση εγκλήματος, έγκλημα περί το νόμισμα, κοινώς επικίνδυνο έγκλημα, έγκλημα κατά της προσωπικής ελευθερίας, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, καθώς και για έγκλημα που προβλέπεται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, όπλων, εκρηκτικών υλών και φοροδιαφυγής.
  • Να μην έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για έγκλημα που προβλέπεται στο ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο περί παιγνίων.

Για να πιστοποιηθεί κάποιος ως Τεχνικός, χρειάζεται να διαθέτει τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω:

  • Αναγνωρισμένο πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ), ειδικότητας σχετικής με την πληροφορική, τα πληροφορικά συστήματα, την ηλεκτρολογία ή τα ηλεκτρονικά, ή
  • Αναγνωρισμένο πτυχίο μεταλυκειακής εκπαίδευσης, ειδικότητας σχετικής με την πληροφορική, τα πληροφορικά συστήματα, την ηλεκτρολογία ή τα ηλεκτρονικά και τουλάχιστον τρία (3) έτη τεκμηριωμένης εργασιακής εμπειρίας στο αντικείμενο ή τριάντα (30) ώρες συναφούς επαγγελματικής κατάρτισης, ή
  • Αναγνωρισμένο πτυχίο δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ειδικότητας σχετικής με την πληροφορική, τα πληροφορικά συστήματα, την ηλεκτρολογία ή τα ηλεκτρονικά και τουλάχιστον τρία (3) έτη τεκμηριωμένης εργασιακής εμπειρίας στο αντικείμενο ή τριάντα (30) ώρες συναφούς επαγγελματικής κατάρτισης, ή
  • Απολυτήριο γενικού λυκείου και έξι (6) τουλάχιστον έτη τεκμηριωμένης εμπειρίας στο αντικείμενο ή εβδομήντα (70) ώρες συναφούς επαγγελματικής κατάρτισης.

Οι τομείς σπουδών, καθώς και η εμπειρία και κατάρτιση που είναι σχετικές με την πληροφορική ή τα πληροφορικά συστήματα, αποτελούν προϋποθέσεις για την πιστοποίηση τεχνικού ψυχαγωγικών και τυχερών παιγνίων.

Οι τομείς σπουδών, καθώς και η εμπειρία και κατάρτιση που είναι σχετικές με τα πληροφορικά συστήματα, τα ηλεκτρονικά και την ηλεκτρολογία, αποτελούν προϋποθέσεις για την πιστοποίηση τεχνικού παιγνιομηχανημάτων διεξαγωγής ψυχαγωγικών και τυχερών παιγνίων τύπου Video Lottery Terminal (VLT).

Οι Τεχνικοί που θα λάβουν την πιστοποίηση, θα εγγραφούν στο μητρώο Τεχνικών Παιγνίων και Παιγνιομηχανημάτων της Ε.Ε.Ε.Π. με την αντίστοιχη ειδικότητα που έχουν επιλέξει και θα λάβουν ειδική βεβαίωση εγγραφής. Με την εγγραφή τους, θα μπορούν να προβαίνουν νόμιμα σε κάθε είδους επέμβαση (εγκατάσταση, επισκευή, αναβάθμιση, συντήρηση) πιστοποιημένων παιγνίων ή/και παιγνιομηχανημάτων ψυχαγωγικών ή και τυχερών παιγνίων τύπου VLT, καθώς και να διενεργούν πραγματογνωμοσύνες, κατά περίπτωση και έπειτα από σχετική εξουσιοδότηση της Ε.Ε.Ε.Π.

Οι προϋποθέσεις της πιστοποίησης, καθώς και τα σχετικά υποδείγματα, έγγραφα και δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή των αιτήσεων, βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε.Π.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην Ε.Ε.Ε.Π., Αχαρνών 17 και πλατεία Μαυροκορδάτου, καθημερινά από τις 10πμ μέχρι τις 4μμ.

Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα
Black List
AML

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Εγγραφείτε για να παραλάβετε τα τελευταία νέα & ενημερώσεις

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video