Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με τη χρήση του αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σημαντική επιτυχία της χώρας μας στην καταπολέμηση του Ξεπλύματος Χρήματος και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας κατά την αξιολόγηση από τη F.A.T.F.


Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η αξιολόγηση του συστήματος πρόληψης του ξεπλύματος χρήματος (ΞΧ) και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ΧΤ) της χώρας μας, με βάση τις αναθεωρημένες Συστάσεις της Ομάδας Χρηματοπιστωτικής Δράσης (Financial Action Task Force – F.A.T.F.), του διακυβερνητικού οργάνου που θέτει τα σχετικά πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η F.A.T.F., υπό την Προεδρία των Η.Π.Α., υιοθέτησε στις 20/6, την έκθεση αξιολόγησης της Ελλάδας, βάσει της οποίας η χώρα μας υπάγεται στη διαδικασία της κανονικής παρακολούθησης (regular follow-up), καθεστώς στο οποίο έχει υπαχθεί περιορισμένος αριθμός κρατών παγκοσμίως. Με την εν λόγω έκθεση, που θα δημοσιοποιηθεί σε έξι εβδομάδες, η χώρα κατατάσσεται μεταξύ των χωρών με υψηλό επίπεδο συμμόρφωσης με τα διεθνή πρότυπα καταπολέμησης του ΞΧ και της ΧΤ.

Σχετικό link του υπουργείου οικονομικών: https://www.minfin.gr/-/fatf-ste-diadikasia-kanonikes-parakoloutheses-e-ellada

Για να διαβάσετε ολόκληρo το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

melete casino 2014-2021
Εισαγωγή στο Πληροφοριακό Σύστημα
Black List
AML
Δεοντολογία

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Εγγραφείτε για να παραλάβετε τα τελευταία νέα & ενημερώσεις

Δημιουργία Λογαριασμού
Questions and Answers
Νομική Βιβλιοθήκη
Video